Peter Britsia 2020

Peter Britsia is illustrator en prijswinnend volksliedschrijver van het 'Ooit lag hier sneeuw en ijs'.

Antarctisch Volkslied

De hymne die iedere ochtend door de keeltjes van de Antarctische schoolkinderen trilt.

Nora van Arkel

Nora van Arkel (1992) schrijft fictie, essays, toneel en theatertekstkritieken. Daarnaast is ze redacteur bij Hard//hoofd en spendeert ze haar dagen met onderzoeken hoe verschillende tekstvormen elkaar kunnen informeren.

Notulen naar herinnering

Verslag van bewonersbijeenkomst.

Escapism Now

Een subsidieverantwoordingsverslag

Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) is schrijver, essayist en scenarist. Ze schreef zeven romans. In 2017 won ze de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov, en de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Welkom in het Rijk der zieken is haar meest recente roman.

Denkt u dat Samoa’s niet kunnen skiën?

Antwoord op een afwijzingsbrief

Sanne Bloemink

Sanne Bloemink is journalist en schrijver. Voor onder meer De Groene Amsterdammer schrijft ze over uiteenlopende onderwerpen, van onderwijs tot geluk tot het Antropoceen.

‘Jouw geschiedenis, jouw DNA!’

Script voor zintuiglijke welkomstervaring bij toegang encyclopedie Antarctica, onderdeel van pilot voor medewerkers van DNA SS (DNA Storage Solutions)

Fiep van Bodegom

Fiep van Bodegom is redacteur van De Gids. Ze schrijft regelmatig voor De Groene Amsterdammer en NRC, doorgaans over literatuur. Daarnaast publiceerde ze essays, proza en vertalingen.

Zeewierdagen

Dagboekfragmenten van een jonge vrouw op Antarctica.

De verborgen historie van Cleo Sanntag

Inleiding bij de biografie van Cleo Sanntag, twintig jaar na de eerste editie.

Else Boer

Hard//hoofd Else Boer (1991) schrijft korte verhalen en artikelen. Het liefst brengt ze haar dagen lezend en schrijvend door, maar om niet helemaal te vervreemden van de maatschappij is ze docent Nederlands op een middelbare school. Daar probeert ze haar leerlingen vooral het zeggen van ‘hij wilt’ af te leren. In de tussenuren werkt ze aan haar debuutroman.

Dodenvloten en boilersuits

Interview met Antarctica’s retroband The Useless Youth voor The Antarctic.

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia (1992) is schrijver en sinds maart 2019 stadsdichter van Amsterdam.

Er is een gat, een groot gat

Brief van een geoloog in een penibele situatie.

Mathijs Boom

Mathijs Boom (1987) is historicus en werkt aan de Universiteit van Amsterdam aan een proefschrift over de opkomst van denken op geologische tijdsschalen in de Lage Landen in de periode 1750-1830.

De Byrdland GCS Company

Bijlage C

Charlotte Van den Broeck

Charlotte Van den Broeck (Turnhout, 1991) is een Vlaamse dichter. In 2019 werd haar tweede dichtbundel bekroond met de Paul Snoekprijs en verscheen haar prozadebuut Waagstukken.

Extase

Heidi Dorudi

Heidi Dorudi is filosoof, intersectioneel feminist, schrijver en projectmanager. Publiceert op dorudi.nl. Heidi schrijft aan haar eerste boek Metafysica en Kritiek bij Hannah Arendt: Over de mogelijkheid van vrijheid en verantwoordelijkheid in het politieke handelen.

Het ware beeld van de geschiedenis van Antarctica (1)

Deel 1 van een tweedelig seminar

Het ware beeld van de geschiedenis van Antarctica (2)

Deel 2 van een tweedelig seminar

Daphné Dupont-Nivet

Daphné Dupont-Nivet is journalist. Ze schreef onder andere voor De Groene Amsterdammer, Trouw, en De Correspondent.

Groen. Maar niet te fel trouwens

Vragenlijst welkomstpakket Bright-Ice Kamp

Lisa Dupuy

Lisa Dupuy is freelance journalist voor onder meer de NRC. Ze maakte de multimediale productie congosgold.com over de Congelese goudhandel en heeft onderzoek gedaan naar de rol van Nederland in de internationale wapenhandel.

De Afsmeltmissie

Overwegingen bij een verzekeringsclaim.

Rob van Essen

Rob van Essen (1963) is schrijver, vertaler en recensent Angelsaksische literatuur voor NRC Handelsblad. Met zijn meest recente roman De Goede Zoon won hij de Libris Literatuur Prijs.

Drink wat met de Maanman

Een kroeggesprek op de Zuidpool.

Derk Fangman

Derk Fangman (1986) schrijft korte verhalen. Hij publiceerde onder andere op Hard//Hoofd en shortreads_.

De Kinderkolonie

Twee zaalbeschrijvingen in het museum van de Kinderkolonie.

Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi (1971) is dichter en prozaschrijver, hij studeerde in Irak af als bouwkundig ingenieur en kwam in 1998 in Nederland, waar hij asiel aanvroeg. Het asiel werd geweigerd en hij is uitgeprocedeerd. Al Galidi leerde zichzelf Nederlands en begon met schrijven. In 2007 kreeg hij een voorlopige verblijfsvergunning in Nederland. Hij ontving onder meer El Hizjra-literatuurprijs en de J.C. Bloemprijs. Zijn meest recente boek is de dichtbundel Neem de Titel Serieus.

De Laatste Pinguïn

Voordracht ter ere van de opening van het eerste Puck-warenhuis in Upper McMurdo.

Dominique De Groen

Dominique De Groen (1991) is dichter. Haar debuutbundel Shop Girl verscheen in 2017 bij het balanseer en werd genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee en de LZWL-trofee van de VRT. In 2019 publiceerde ze Sticky Drama die bekroond werd met de Frans Vogel Poëzieprijs.

Usnea Antarctica

Dagboekfragment van een jonge Londenaar.

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra studeerde af in de Godsdienstwetenschappen. Ze is schrijver, en documentaire-en theatermaker. En een genuanceerde activist.

Abrahamisten van Antarctica

Opening van de wereldvergadering van Abrahamisten

Thomas Hogeling

Thomas Hogeling (1986) is schrijver, journalist en videomaker. Onder meer voor de Volkskrant, De Speld en de VPRO.

Bekijk het verleden van Antarctica niet door een bril van het heden

Opinie

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) is romanschrijver, journalist en muzikant. Hij schreef negen boeken. Hij won met zowel Slaap zacht, Johnny Idaho als En ik herinner me Titus Broederland de Harland Awards Romanprijs voor beste sciencefictionroman, en met Motel Songs de Bob den Uylprijs voor beste reisboek. Zijn meest recente werk is Zoeklicht op het gazon.

“LichtLand”™

Een geannoteerd shooting script van een netwerk-implantaatpromo voor “LichtLand”™

Het IJsgetij

Een bar, een ontmoeting en een complot.

Maarten Kleinhans

Maarten Kleinhans (1972) is formeel gezien hoogleraar fysische geografie maar veel liever wordt hij de professor van water en zand genoemd. Hij doet onderzoek naar rivieren en delta's op Aarde en Mars.

De veilige haven heeft al een zeemansgraf

Achtergrondartikel over de plannen voor wereldhaven Ny Elvsund

Sicco de Knecht

Sicco de Knecht (1987) is hoofdredacteur van ScienceGuide en deed een promotie in de neurowetenschappen (Universiteit van Amsterdam). Naast hoger onderwijs en wetenschap is hij geïnteresseerd in maatschappelijke thema's, en podcasts natuurlijk.

Interview met de Laatste Eco-Engineer

Een stekelig gesprek met Clarice Winterberg

Wiard van der Kooij

Wiard van der Kooij studeerde filosofie van de Universiteit van Amsterdam en is auteur voor onder meer webplatform Hard//Hoofd.

Rioolvlinders

Script voor het eerste 16+ sprookje 'Reflectie op mijn conceptie'; uitsluitend toegankelijk via gehackt netwerkimplantaat.

Emy Koopman

Emy Koopman is schrijver, onderzoeksjournalist en gepromoveerd literatuurwetenschapper. Haar eerste roman, Orewoet, verscheen in 2016 bij Prometheus en werd genomineerd voor de Fintro Literatuurprijs en de Bronzen Uil. Ze werkt aan een tweede roman.

De Adam en Eva van Antarctica

Interview in Antarctica nu - jubileumeditie.

Selin Kuşçu

Selin Kuşçu (1991) studeerde Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en Fiction Writing aan Pratt Institute. Ze ontving de Nieuwe Types Prijs voor beste afstudeerwerk van de Nederlandse en Vlaamse schrijfopleidingen. Ze schrijft verhalen en literaire non-fictie.

Bevindingen na huiszoeking O. Kenchic

PROCES-VERBAAL van bevindingen

Kiza Magendane

Kiza Magendane is schrijver, voor onder meer NRC en De Groene Amsterdammer, en beleidsondernemer die zich bezig houdt met burgerschap, identiteit, globalisering en Afrika in de wereld.

Bekentenis van een vechtende nazaat

Een dagboekfragment

Onzichtbare muren hebben een ingang

Hoofdstuk uit Zuid-Antarctica, een geschiedenis.

Het recht om onzichtbaar te zijn

Een bericht van een ouder

David Mitchell

David Mitchell (1969) is een Britse romanschrijver. Tot zijn bekendste werken behoren Cloud Atlas uit 2004 en The Thousand Autumns of Jacob de Zoet uit 2010. Mitchell stond meerdere malen op de shortlist van de Man Booker Prize en won in 2011 de Commonwealth Writers Prize.

Storingsrapport

Oorspronkelijke document uit het Antarctisch archief was geschreven in het Engels en getiteld 'An Irregularity Report'. For English, see below.

Jelmer Mommers

Jelmer Mommers (1987) is journalist. Hij schrijft voor De Correspondent over klimaatverandering. In 2019 verscheen van hem Hoe gaan we dit uitleggen – Onze toekomst op een steeds warmere aarde. In dat boek komt de kolonisatie van Antarctica niet voor.

Grip of het gebrek daaraan

Aantekeningen van romancier Éric Vaye, schrijver van dé familiegeschiedenis van Antarctica, bezorgd door zijn redacteur

Thomas Muntz

Thomas Muntz is onderzoeksjournalist voor Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico, daar doceert hij ook in de masterclass onderzoeksjournalistiek. Hij is tevens docent politieke filosofie en liberal arts aan de Universiteiten van Amsterdam en Tilburg. Thomas is initiatiefnemer van Project Antarctica.

De tijd van voor onze tijd

Over religie & wetenschap in de vroege geschiedenis van Antarctica

De Indringers

Een wijsgerige beschouwing van het Nieuw Biskaje-incident.

Joost Oomen

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt en de vinylsingle Joost Oomen. Hij trad op van Pisa tot Ter Apel, van Viseu tot Vlieland en van de kerk tot het kippenhok.

Keizer van de acht nachtpinguïns

Rik Peters

Rik Peters (1989) studeerde filosofie en klassieke talen in Amsterdam (UvA en VU) en in Venetië (Ca’Foscari). Sinds september 2016 doet hij aan de University of Chicago promotieonderzoek naar het snijvlak tussen wetenschap, literatuur en filosofie in Hellenistisch Griekenland.

Operatie McMurder

Memorandum over spookuitdrijvingen in de suburbs van Antarctica

Roberta Petzoldt

Roberta Petzoldt is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie op de afdeling Beeld en Taal. Sindsdien is ze werkzaam als dichter, actrice, beeldend kunstenares. Ze maakt haar eigen performances waarin ze muziek, poëzie en lichtprojectie tot een geheel weeft.

De Lijfeigenen

Een wonderlijk verslag

Linda van der Pol

Linda van der Pol is cultuurhistoricus en neerlandicus. Redactielid van Platform Investico. Eerder werkte ze voor De Groene Amsterdammer en voor Nederlandse hogeronderwijsbladen.

De Shetland-prinses

Een expeditierapport [uittreksel].

Jan Postma

Jan Postma (1985) werkt als journalist en fotograaf. Sinds 2010 schrijft hij voor De Groene Amsterdammer over onder meer literatuur, fotografie en beeldende kunst. In het voorjaar van 2017 verscheen zijn essaybundel Vroege werken.

Wilde Aardbeien

Aantekeningen bij een zeereis naar Antarctica

Aafke Romeijn

Aafke Romeijn (1986) zingt, schrijft, twittert en blogt over politiek, feminisme, haar kat Henk en pulp-tv. In april 2018 kwam haar debuutroman Concept M uit bij De Arbeiderspers, in mei 2019 verscheen haar nieuwe album M, de soundtrack bij het boek.

Het Rio Grande-Verdrag

Een Wikipedia-pagina over de Antarctische oorsprong van non-humaan recht

De afscheidsspeech van Zoltan Slat

De volgende redevoering werd uitgesproken door Zoltan Slat bij zijn vertrek uit de nationale politiek, op 28 februari 2208 in Humboldt City.

Kasper van Royen

Kasper van Royen (1983) studeerde Wijsbegeerte in Amsterdam en schrijft korte verhalen, columns en zo nu en dan een gedicht. Zijn meest recente roman is En toen kwam Annika.

Pinguïnperikelen

Overpeinzingen uit een pinguïnpretpark.

Aya Sabi

Erik van Sebille

Erik van Sebille is oceanograaf en klimaatwetenschapper aan de Universiteit van Utrecht. Zijn onderzoek richt zich op de vraag hoe oceaanstromen hitte, voedingsstoffen, zeeleven en plastic deeltjes verplaatsen.

Onderzoeksvoorstel Plastic voor de Toekomst

Subsidieaanvraag bij het Katholiek College te Nieuw Tonga

Willy van Strien

Willy van Strien is freelance wetenschapsjournalist en schrijft onder meer over natuur en biologisch en medisch onderzoek

De stank is niet te harden

Bericht van bioloog Janna de Wit aan entomoloog Frederika Smit in Tromsø, Noorwegen

Babah Tarawally

Babah Tarawally, Sierra-Leoons-Nederlandse schrijver en gespreksleider die zich inzet voor onafhankelijke media in ontwikkelingslanden. Als columnist bij dagblad Trouw schrijft hij over (verborgen) discriminatie en racisme. Gevangen in zwart wit denken is zijn meest recente boek.

Lunchen in Mofou

Een reportage uit de hoofdstad.

Jaap Tielbeke

Jaap Tielbeke (1989) werkt sinds 2015 op de redactie van De Groene Amsterdammer. Hij schrijft vooral over klimaatverandering, sociale bewegingen en democratische vernieuwing. Ook publiceerde hij, onder meer, over de ideologie van filantrokapitalisten en de verwording van WikiLeaks.

De Goede Verliezer

Overpeinzingen na een mislukte campagne

Jeroen Trommelen

Jeroen Trommelen (1956) is hoofdredacteur van platform voor onderzoeksjournalistiek Investico. Hij is onderzoeksjournalist, auteur van journalistieke boeken en voormalig bestuurder en voorzitter van de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Onderzoeksjournalistiek VVOJ. Tot augustus 2016 werkte hij als onderzoeksverslaggever bij de Volkskrant.

Roesland

0.1 Voorwoord:
De ondermijning van Roesland
身心自由

Gemma Venhuizen

Gemma Venhuizen (1985) is wetenschapsjournalist en werkt als biologieredacteur bij NRC Handelsblad. Ze is gek op reizen, vooral naar koude gebieden.

‘Voor onze dierentuin maakt het niet uit als de keizerspinguïn uitsterft’

Interview met Penguin World-directeur Athalas Fitzgerald

Wytske Versteeg

Wytske Versteeg (1983) is schrijver en politicoloog, momenteel is ze verbonden aan de Urban Futures Studio, Universiteit Utrecht. Ze publiceerde de romans Quarantaine, Boy, De Wezenlozen en het non-fictieboek Dit is geen dakloze.

Het donker en de mens

Misdaad, kennis en burgerschap op het vroege Antarctica

Louise Fresco en Simon Vink

Thomas Heerma van Voss

Thomas Heerma van Voss is schrijjver. Hij bracht de romans De Allestafel en Stern uit. In 2014 volgde de verhalenbundel De derde persoon. In 2017 verscheen zijn essaybundel Plaatsvervangers. Begin 2020 verscheen zijn roman Condities.

LIVEBLOG, 21-3-2199

– Grote explosies tijdens reünieconcert The Useless Youth: zeker twintig doden, aantal gewonden onduidelijk.

Samuel Vriezen

Samuel Vriezen (1973) is een Nederlandse componist, dichter, essayist, redacteur en vertaler. In 2016 verscheen zijn lange essay Netwerk in Eclips in boekvorm bij de Wereldbibliotheek.

Uitwissing

Het belangrijkste society-verhaal van de 24ste eeuw, dat nooit verteld is.

Niña Weijers

Niña Weijers schrijft voor de De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids. Ze debuteerde met haar roman De consequenties, die o.a. werd bekroond met de Anton Wachterprijs, de Gouden Boekenuil Publieksprijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. In juni 2019 verscheen haar nieuwste roman, KAMERS ANTIKAMERS.

Penvriend(in) gezocht

Een oproep in de sectie 'vrijetijdsbesteding 10-17 jaar, interactief' van het netwerk-implantaat.

Ferry Wieringa

Ferry Wieringa schrijft verhalen over ogenschijnlijk onbeduidende levens en plekken. Figuranten spelen in zijn wereld de hoofdrol, alledaagse locaties vormen het decor. Zijn verhalen verschijnen in kranten, tijdschriften en online bij onder meer bij www.hardhoofd.com.

Buiten de muren van Jericho Base

"Ik zag hem op een landje, een onooglijk stuk grond..."

Olivier Willemsen

Olivier Willemsen is schrijver. Zijn roman Roza stond op de shortlist Beste Boek voor Jongeren 2019. Eind dit jaar verschijnt zijn nieuwe roman.

Herinneringen van een dodenakkerbezoekster

Dingen, plekken, mensen

Wat is wat en waar is waar en wie is wie op Antarctica?

Dingen

Code Rood Protocol

De nacht van de acht keizerspinguïns

De nacht van de acht keizerspinguïns verwijst naar een fragment uit het dagboek van Ernest Shackleton die vooravond van het verliezen van zijn schip The Endurance als volgt beschreef: A strange occurrence was the sudden appearance of eight emperor penguins from a crack 100 yds. away at the moment when the pressure upon the ship was at its climax. They walked a little way towards us, halted, and after a few ordinary calls proceeded to utter weird cries that sounded like a dirge for the ship. Non of us had ever before heard the emperors utter any other than the most simple calls or cries, and the effect of this concerted effort was almost startling. Dit mythische verhaal is de oorsprong van het feest van De zang van de acht keizerspinguïns, waarbij acht als pinguïn verkleedde kinderen de scène naspelen op de avond van 26 oktober.

De Olympische Winterspelen

Na rampjaar 2101 – waarin de Amerikaanse westkust wordt getroffen door een aardbeving van 9,2 op de schaal van Richter veroorzaakt door verschuivingen binnen de Cascadia subductiezone én Europa een paar maanden later wordt verrast door cycloon Marley – besluit het IOC voor het eerst in haar bestaan de Olympische Spelen af te lassen.

Bijna dertig jaar lang vinden er geen Zomer- of Winterspelen plaats, bekomen van het rampjaar vinden landen onvoldoende draagvlak bij de bevolking voor de dure Spelen. Rond 2120 ontstaat het plan de Winterspelen nieuw leven in te roepen, en wel op Antarctica. Stuwende krachten achter het idee zijn Australië in China, beiden grootgrondbezitters op het nog redelijk ontontgonnen continent. Antarctica heeft op dat moment geen goed imago, de slechte klimatologische omstandigheden en grote groepen vluchtelingen schrikken toeristen en expats af. Het organiseren van een Winterspelen lijkt een mooie manier om het nieuwe continent van een economische impuls te voorzien. De spelen van 2128 worden gefinancierd door China, Australië en Frankrijk, al is de Franse bijdrage omstreden in eigen land. Frankrijk bezit maar een klein deel van Antarctica en de bevolking voelt er weinig voor belastingen af te staan aan een plek waar ze misschien nooit zullen komen. Een overheidscampagne promoot Antarctica als Frans grondgebied, interessant voor zowel toeristen als ondernemers. Ondanks tegenslagen – de kwartfinale skispringen wordt twee keer uitgesteld wegens onverantwoorde windsnelheden – worden de Winterspelen van 2128 als een groot succes beschouwd, er kijken wereldwijd miljoenen mensen en Antarctica profileert zich als ambitieus nieuw continent. De toeristenindustrie groeit, zelfs de immigratie vanuit Frankrijk neemt licht toe.

De Zuidpost

Vooraanstaande Antarctische kwaliteitskrant, verscheen voor het eerst in 2121, de redactie is gevestigd in Nieuw Tonga. De krant was eigendom van de familie Zuidema, met de deelname van Cornelia Zuidema aan de Antarctische presidentsverkiezingen werd de Zuidpost ondergebracht onder een aparte holding in handen van een nominaal onafhankelijke stichting. Aanvankelijk verscheen de Zuidpost alleen op algablet, door ingrijpende bit-en biorot vertoont het archief van de krant ernstige lacunes.

dodenvloten

Dodenvloten: gevriesdroogde lichamen worden bewaard op schepen die speciaal voor dit doel worden gebouwd. Deze schepen varen op internationale wateren om de stijgende dodenbelastingen te ontlopen. Ieder schip heeft een capaciteit van 500.000 lichamen.

Duitse Keizerrijk

Het grondgebied van dit Keizerrijk beslaat het grootste deel van historisch Europa.

Het Duitse Rijk deed zijn voordeel met de Grote overstroming van 2080. Twee natuurrampen, een in Europa en een in Noord-Amerika, waarbij 52 52 grote en middelgrote steden overstroomden. In Nederland werden Zeeland en de haven van Rotterdam ernstig getroffen. Het Westland – waar veel Nederlands voedsel wordt gekweekt – kwam onder water te staan. Economisch en bestuurlijk verzwakt, koos ook Nederland ervoor zich aan te sluiten bij het Duitse Rijk. Eén van de vijf wereldrijken van de 22e eeuw. Zie ook: Amerikaanse Rijk, Chinese Rijk.

Economische Verenigde Naties

Edalat Academie

De Edalat Academie in Humboldt City, opgericht op 8 januari 2134 door het collectief van Eilanders waar Roya Roshanfekr toe behoorde.

Eilanders

Tussen 2110 en 2140 vormen immigranten van de vele eilanden in de Stille Zuidzee de grootste bevolkingsgroep op Antarctica. Ondanks hun soms grote onderlinge verschillen worden de Eilanders door buitenstaanders vaak als één volk gezien. Hoewel oudere generaties Eilanders zich niet altijd met elkaar verbonden voelen, omarmen hun kinderen hun ‘Eilanderschap’ steeds vaker als culturele identiteit.

het Centrale IJsveld

Grootste laag ijs, ook wel de Zuidpoolkap en The Great White genoemd die lange tijd het middelste gedeelte van het Antarctisch eilandenrijk bedekte en de indruk gaf van één Antarctische landmassa. Het gecontroleerd afsmelten van de gletsjers die uit het Centrale IJsveld lopen was één van de gevaarlijkste taken van het ontginnen van Antarctica.

Het Neumayer-Station III

Het Neumayer-Station III, een Duits onderzoeksstation, was van 2009 tot 2049 in gebruik. Onderzoekers uit Wageningen, Nederland, experimenteerden er met de teelt van groenten in ‘de kas van de toekomst’, ter voorbereiding van ruimtemissies en de kolonisatie van Mars.

hyperslide

De hyperslide is een openbaar-vervoersysteem gebaseerd op de hyperloop, een vacuümtrein die tussen 2040 en 2060 in 66 landen ging rijden. De hyperloop werd echter nooit helemaal omarmd door het grote publiek. Na ernstige ongelukken bij Omsk, Rusland en Oregon, Amerika groeide de roep om aanpassingen. Vanaf 2095 maakt de hyperslide haar opmars: een tragere, bovengrondse vacuümtrein gebouwd op kleinere afstanden en minder passagiers. Antarctica telt één hyperslidelijn, gebouwd voor de Olympische Spelen: lijn A loopt van de helikoptervelden boven Yagan Town naar het Olympisch dorp.

Icateke Verzekering

Eén van de eerste Antarctische verzekeringen, in 2137 gesticht door Vincent Zuidema. Antarctica en Antarctische bedrijfs-en ontginningsactiviteiten werden lange tijd als 'onverzekerbaar' gezien, Zuidema bracht daar verandering in door een beperkt aantal missies te verzekeren gedekt met de minuscule koerswisselingen tussen verschillende Antarctische valuta.

Jīchǔ Shēnghuó Marine Corporation

Chinees-Mongoolse multinationale onderneming die onder meer op Antarctica en in Siberië investeert in de ontwikkeling van biodiverse biotoopschermen.

Katholiek College

Het Katholiek College is het oudste instituut voor geesteswetenschappen op Antarctica, opgericht als een onderwijsinstelling door van oorsprong Filipijnse Jezuïeten in het jubeljaar 2143. Het is een leken-instelling en zusterorganisatie van het Nuevo Seminario St. Pio X de Roxas, dat opgericht is nadat het oorspronkelijke seminarie St. Pio X in Roxas Stad verloren ging bij het zinken van het eiland Capiz. Zoals bekend verplaatsen de meeste geestelijke instituten zich met de Filipijnse bevolking naar; de Jezuïetenorde vertrok, getrouw de geest van haar stichters, naar Antarctica. De orde speelde een belangrijke rol in het ontginnen van de baai van Bekner.

Licerine

Licerine werd oorspronkelijk op de markt gebracht als antidepressivum. Vanwege de bijeffecten, m.n. het verlies van slaap- en etenslust gedurende zeven dagen na gebruik, werd het medicijn nooit populair onder het grote publiek. Daarbij moest Licerine hoofdzakelijk intraveneus worden toegediend, wat als een onprettige methode voor thuisgebruik werd ervaren. Licerine is sinds 2094 op de markt als geneesmiddel van (B)ayer corp. The New York Times onthulde in 2114 dat het middel werd toegediend aan mensen met een ‘levenscontract’ tijdens de bouw van Zuid-Gondwana).

Luddifiten

Marie Byrdland

Marie Byrdland is een gebied dat lange tijd niet werd geclaimd door enige bestaande natie en daarom het Wilde Westen van Antarctica; iedereen kon daar individueel land claimen vanaf 2120. Daarvoor al, in 2090, kwamen Inuït uit de Northwest Territories van Canada naar dit gebied om - onder de dekmantel van bodemonderzoek - hun kans op kolonisatie af te wachten. In 2120 stichtte Alicia Akunialuk onmiddellijk de hoofdstad New Inuvik.
Neely, officieel Nieuw Neeltje Jans, is een dorpje aan de kust in Marie Byrdland. Enkele families van zeewierboeren uit Zeeland (Nederland) waren de eerste om zich daar te vestigen. Hun werknemers nu zijn voornamelijk derde en vierde generatie nakomelingen van de eerste migratiestroom van inheemse bewoners van de eilanden in de Stille Zuidzee. Later kwamen daar ook Chinese immigranten bij, in dit dorp specifiek kettingmigratie van Oeigoeren. Zij waren gevlucht voor de aanhoudende godsdienstvervolging in China.

melted

Melted was oorspronkelijk een woord dat ooit een positieve connotatie had, maar sinds de jaren negentig wordt gezien als een grote belediging.

Mensonge-groep

De Stedenbond-Resolutie 218902 heeft Zuid-Antarctica in 2099 toegewezen aan de Mensonge-groep, een zelfverklaarde spirituele groep die stilte wilde vinden op een plek zonder 20G en wifi-penetratie. Zij stichtten hierop Zuid-Gondwana. De stad stortte door een terroristische aanval in 2119 ineen.

Sinds de grote hervorming van 2085 ligt soevereiniteit niet meer bij de ooit genoemde natiestaten, maar bij groeperingen met een gedeeld gedachtegoed en toekomstdroom. De enige voorwaarde is dat ze een financiële en ecologische dekking voor honderd jaar moeten presenteren, waarin ze verklaren dat ze zelfredzaam zullen zijn en een emissie-vrij leven garanderen.

Mount Garan

Mount Garan is een prominente berg in het Olympisch gebied, zo’n 700 kilometer van Yagan Town.

natuursneeuw

Skiresorts in de Franse Alpen kampen al jaren met problemen. Bij gebrek aan vorst en sneeuwval worden skigebieden opgespoten met kunstsneeuw: sommige generaties kennen niet anders, maar er is een groep sneeuwsporters die kunstsneeuw nog altijd als een inferieur product beschouwt. Daarbij is het uiterst kostbaar om natuurlijke schansen kunstmatig wit te houden, en steeds meer resorts sluiten hun deuren.

Neely-whiskey

Whiskey gebrouwen nabij het dorpje Neely, in Marie Byrdland, later Marie Byrd-eiland. Volgens kenners doet het denken aan de whiskey waar Schotland vroeger beroemd om was. Neely-whiskey werd in 2201 opgekocht door Selkie Brouwers Lt. onder meer eigenare van het nova-wodka-merk Antarki. Volgens kenners verloor het door de toevoeging van wieren van langs de gehele Antarctische kust zijn kenmerkende jodium-smaak.

Parabolisch daglicht

Daglicht op Antarctica wordt gereflecteerd door met de aarde meedraaiende (geostationair) lichtversterkende spiegels ter hoogte van de evenaar. De installatie van het parabolisch daglicht begon halverwege de tweeëntwintigste eeuw. De oorspronkelijke schetsen voor parabolisch daglicht komen van Louise Fresco (1952 - 2099) uit 2019, maar destijds zag niemand het nut in van een dergelijke uitvinding.
'We moeten niet méér, maar mínder zon om het klimaatprobleem tegen te gaan', zei en verbouwereerde Nederlandse politicus destijds.

Plantaardig laminaat

Halverwege de 21ste eeuw raakt plantaardig laminaat in zwang, maar het materiaal wordt pas echt massaal in productie genomen als men rond 2060 de gewassen die als grondstof voor het laminaat dienen zodanig genetisch manipuleert dat meerdere oogsten per seizoen mogelijk zijn. Decennialang wordt plantaardig laminaat gebruikt voor de bouw van allerhande objecten: huishoudelijke apparatuur, verpakkingen, vervoermiddelen, balkons, daken, complete keukens. Vanaf de jaren tien van de 22ste eeuw boet het materiaal in aan populariteit, de laminaatdaken van de bungalows in het Olympisch dorpzijn een nostalgische knipoog naar de huisjes uit het dorp van de voorlaatste spelen, in 2100 gehouden in Bombay.

Rampjaar 2101

In het Rampjaar 2101 werd de Amerikaanse Westkust getroffen door een aardbeving van 9,2 op de schaal van Richter. De beving werd veroorzaakt door verschuivingen binnen de Cascadia-subductiezone. Grote delen van Seattle en Vancouver kwamen daarbij in zee te liggen. Op de beving volgde een eruptie van de St. Helena vulkaan ten oosten van kustgebieden. Een paar maande later werd West-Europa verrast door cycloon Marley die ontstond boven de Golf van Biskaje en via Frankrijk naar de Lage Landen trok.

Rivier de Onyx

De langste rivier van Antarctica. De Onyx stroomde oorspronkelijk landinwaarts en werd gevoed door een gletsjer. Nu mondt de rivier uit in de Golf van McMurdo. De herkomst van de naam Onyx is onzeker. Een onyx is een donkere edelsteen die soms lichte aders heeft, wat zou kunnen verwijzen naar de donkere dalwanden doorsneden door lichter getinte lagen in de helling. De naam zou ook een klankassociatie kunnen zijn met de Styx, de mythische rivier tussen de wereld en het dodenrijk.

Shēngwù Xué Corporation

Een bedrijf ter bevordering of behoud van de biodiversiteit. Het bedrijf is van Chinese oorsprong met wortels in het eenentwintigste-eeuwse Chengdu Research Base, waar reuzenpanda's werden gefokt. Nadat China's populatie van de iconische beer weer op stand was gebracht liet het onderzoeksinstituut zich wereldwijd inhuren om nationale mascottes van uitsterven te behoeden.

snowsurf

Snowsurfen, een combinatie van windsurfen en ijskarten, is een relatief nieuwe sport maar sinds 2140 een officiële Olympische discipline. Door de poreuze ozonlaag boven Antarctica bereikt de wind vaak extreme snelheden, snowboarders en skiërs hebben er last van, dus kiezen steeds meer sneeuwtoeristen voor snowsurfen.

TGAPID(c)

Innovatieve droomervaringstechnologie, aanvankelijk alleen toegestaan op Shēnxīn Zìyóu, ook wel bekend als Roesland, later in 2165 onder licentie van een dochterbedrijf van Octagon gereguleerd geïntroduceerd op alle Antarctische eilanden (behalve Mary Birdland) als onderdeel van het deps-compromis.

Zuid Gondwana 2.0

Zuid-Gondwana 2.0 is een bèta-versie van Zuid-Gondwana, een stad op Zuid-Antarctica die eerder door een terroristische aanslag ten val werd gebracht.

Plekken

Bellinghausen Station

Bellinghausen Station werd gesticht in 1968 door de Sovjet Unie. Het is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger en Russische marineofficier Fabian Gottlieb von Bellingshausen.

Jericho Base

Eén van de laatste onderzoeksstations die uitsluitend nog bevolkt werden door wetenschappers. Later in de Antarctische geschiedenis verkreeg de term Onderzoeksstation pas de bijklank van Militaire Basis/Immigratie Station.

Neely

Officieel Nieuw Neeltje Jans, is een dorpje aan de kust in Marie Byrdland. Marie Byrdland is een gebied dat lange tijd niet werd geclaimd door enige bestaande natie en daarom het Wilde Westen van Antarctica; iedereen kon daar individueel land claimen vanaf 2120. Enkele families van zeewierboeren uit Zeeland (Nederland) waren de eerste om zich daar te vestigen. Hun werknemers zijn voornamelijk nakomelingen van de eerste migratiestroom van inheemse bewoners van de eilanden in de Stille Zuidzee. Later kwamen daar ook Chinese immigranten bij, in dit dorp specifiek kettingmigratie van Oeigoeren. Zij waren gevlucht voor de aanhoudende godsdienstvervolging in China.

New Inuvik

Hoofdstad van de deelstaat Marie Byrdland, in 2120 gesticht door Alicia Akunialak. De stad heeft de bijnaam 'Ullaakuut', wat goedendag of goedemorgen betekent in het Inuktitut.

Nieuw Biskaje

Nieuw Biskaje is een stormachtige baai op Oost-Antarctica. Het is vernoemd naar het door stormen geteisterde stukje zee dat voorheen tussen Frankrijk en Spanje lag, ongeveer ter hoogte waar nu de Catalaans-Pyrenese Republiek ligt.

Rockefeller Plateau

Het Rockefeller Plateau, genoemd naar filantroop John D. Rockefeller Jr. (1874-1960), is een ijsplateau op Mary Byrd land.

Rookbaai sáttmálans

Voormalig wetenschappelijke basis. Opgericht na het Verdrag van Reykjavik in 2110. Tot 2123 stond het gebied bekend als 'De Kinderkolonie', waarna de oud-bewonertjes als natuurlijk raakten onderverdeeld in bouwers, cipiers en bajesklanten.

Shēnxīn Zìyóu

Shēnxīn Zìyóu, ook wel "Roesland" genoemd is een enclave van ongeveer honderd vierkante kilometer op het uiterste zuidpuntje van Vuurland, niet ver van de meest noordelijke Antarctische archipel. Shēnxīn Zìyóu (spreek uit als: sinsjin sijouw) is een verbastering van het San Sebastian, zoals het van oorsprong Argentijnse gebied heette voordat het in 2123 onder 'eeuwig durende lease' in handen kwam van een groot Chinees consortium.

Upper McMurdo

Whittown

Yagan Town

Hoofdstad van Australisch Antarctica, vernoemd naar Yagan (1795 –1833), een inheemse Australiër die zich in de 19e eeuw verzette tegen de Britse kolonisten.

Zucchelli Hotel & Bar

Zucchelli Hotel & Bar werd geopend nadat in 2133 de laatste Italiaanse onderzoekers van het Programma Nazionale di Ricerche in Antartide het oorspronkelijke Zucchelli Station op Terra Nova verlaten hadden.

Mensen

(auteur onbekend)

Van bijna alle teksten in het archief van Antarctica kon de archivaris de auteur achterhalen, maar van dit verhaal niet. Was het een gemeenschappelijke inzet van de leden van de marketingafdeling? Orchestreerde een stagiair de woorden? Of zat Transcriptor, de persoonlijke geschiedverzamelaar voor het netwerk-implantaat x DNA Storage Solutions, achter het verhaal? Heel af en toe is de herkomst niet meer met zekerheid te achterhalen, maar men vermoed dat de bovenstaande drie gezamenlijk een rol hebben gespeeld.

Albin, Alewijn en Alba Wiltrumbaud

Albin, Alewijn en Alba willen de puurheid van het 'blanke' ras bewaren. Ze denken dat dit een verloren zaak is in de Oude Wereld en dienen daarom een verzoek in om de stad 'Whittown' op Antarctica te stichten.

Anders Schomers

Anders Schomers was verkezeringsagent voor Icatake Verzekeringen. Over zijn levensloop is vrijwel niets bekend.

Babah Tarawally III jr.

Babah Tarawally III jr. is journalist en avonturier. Hij is ook de zoon van de kleinzoon van Babah Tarawally, een Sierra-Leoons-Nederlandse schrijver uit de eenentwintigste eeuw.

Barbara Dallman

Barbara Dallman was tussen 2152 en 2177 in dienst bij de opsporingsdienst, eerst bij de eenheid Marie Byrdland Centrum, later bij Marie Byrdland-West, waarvan het hoofdkwartier in de stad Neely zat.

Bart Fens

Bart Fens is een levensgenieter, businessopportunist en zelfontwikkeld Noordoostzeehistoricus, met als specialisaties windmolens en kaassoorten. Hij is initiatiefnemer van miljoenenproject ‘Escapism Now’.

Batavus Droogstoppel

Nom de plume van Hieronymus Turnbull onafhankelijke onderzoeker en journalist. Schreef lange tijd voor de Zuidpost de column Polar Insider waarin hij de lezer deelgenoot maakte van de zelfkant van Antarctica.

Boyan Slat jr.

Beroemde laat 21ste-en vroeg 22ste-eeuwse miljardair en bijzonder hoogleraar aan de Technische Universiteit Drenthe, die samen met Elon Musk jr het eerste migratieplan voor Antarctica ontwikkelde, het zogenoemde Zuid-Gondwana-project. Slat jr vergrootte zijn toch al niet onaanzienlijke fortuin met het patent op licerine.

Brad Taylor

Cultuurjournalist bij The Antarctic. Dit was van 2120 tot 2243 de voornaamste nieuwsbron van Australisch Antarctica.

Brigitte Vignés

Brigitte Vignés is hoofd van de afdeling Antarctische geesteswetenschappen aan het Katholiek College. Ze is gespecialiseerd in vroeg-Antarctische letteren en ideeëngeschiedenis van de Zuidpool.

Cornelius X

Cornelius X is de alias van bankmedewerker Eddy Lorenz. Het werk van Cornelius X was zeer beroemd in kleine kring, hij is een exponent van vroeg-Antarctische decadentie.

De Eeuwige Asielzoeker des Vaderlands

De Eeuwige Asielzoeker des Vaderlands kwam in 2198 naar Antarctica, daar werd het asiel hem in eerste instantie geweigerd. Na het publiceren van enkele dichtbundels in kleine kring brak hij door bij het grote publiek, en werd hij één van de eerste beroemde auteurs - een fenomeen dat in de tweeëntwintigste eeuw ondenkbaar was.

dr. Arend-Jan van Gent

Arend-Jan van Gent (Nieuw Tonga, 2133) is historicus en publicist. Hij promoveerde aan Humboldt University op migratie naar Antarctica in het begin van de 22ste eeuw. Van Gent is oprichter van de conservatieve denktank Antarctic Realists en publiceert vooral over onderwerpen op het snijvlak van politiek, identiteit en geschiedenis.

dr. Aurora Capuci

Aurora Capuci, glaciaal ingenieur en zelfverklaard ontdekkingsreiziger. Deed verschillende belangrijke ontdekking in en rondom de Jericho-regio, was lange tijd compagnon in een wetenschappelijke start-up, samen met dr. Brent Howard.

Dr. B.F. Liu Matungulu

Dr. B.F. Liu Matungulu is hoogleraar in de privacy-studies. Zijn moeder had eerder dezelfde leerstoel en stierf onder verdachte omstandigheden.

Eddie Rubel

Inuïtmagnaat. Afstammeling van een machtige familie uit het arctisch gebied van (voormalig) Canada. Kwam in 2090 met zijn gezin naar Marie Byrdland onder het voorwendsel bodemonderzoek te doen; na aankomst legde hij binnen enkele jaren beslag op een gebied van zo’n 200 km2. Kan hiermee gezien worden als een van de eerste kolonisten van Antarctica.

Elei Leapama

Tweede generatie Eilander van Samoaanse oorsprong, oprichter van snowsurf en ski-school Hina.

Emmanuel Valli

Uitgever en redacteur bij boekenhuis Fou Penguin. Fou Penguin is een doorstart van het fameuze Anglo-Amerikaanse uitgeefconcern Penguin, de laatste Oude Wereld-uitgeverij. Het hoofdkantoor van Fou Penguin staat in Humboldt City.

Eswald Perry

Eswald Perry is liefhebbende vader van twee, bezorgde buur en eerstegraads stadsnotulist te Upper McMurdo. Hij studeerde Zuid-Antarctische Handschriftenkunde en Symbolisme aan McMurdo University.

Grace Diski

Grace Diski een vrouw met zilverkleurig haar en ze is voor de duvel niet bang. Ze schrijft louter korte verhalen. De meeste van die verhalen zijn los op haar eigen biografie gebaseerd. Het idee van een beroemde schrijver is op dit punt de geschiedenis ronduit belachelijk, maar ze wordt in bepaalde kringen graag gelezen. En dat is voor haar genoeg.

Helena Waszkowski

Non-humane rechtenactivist, vooraanstaand curator van Antarctische wikipedia-pagina's.

Hieronymus Turnbull

Isa Penuel

Isa Penuel (2158) vooraanstaand theologe en eerste predikante van het Antarctisch Abrahamistisch Congres tevens voorzitter van het Pan-Monotheïstisch Gezelschap, afdeling Antarctica, chapter Neely Eiland.

Janna de Wit

Janna de Wit, geboren in Den Haag, Nederland, trok in 2135 op tienjarige leeftijd met haar ouders naar Antarctica toen Zuidwest-Nederland definitief werd teruggegeven aan zee. Ze werd bioloog en raakte gefascineerd door kolonisatieprocessen.

Jenny Mc Smith

Redacteur voor The Antarctic, vooral bekend om legendarische profielen van prominente Antarctische captains of industry.

John Kok Foe Chee de Vierde

Hoofd van het Chinese conglomeraat in San Sebastián, en naar wordt aangenomen informeel heerser over Antarctica. Vernoemd naar zijn overgrootvader John Kok Foe Chee die in 2025 werd verbannen uit Suriname, Zuid-Amerika, na grootschalige fraude met de goudprijs.

Joni Zing

Joni Zing (2081-2154) was geoloog en teamleider voor een expeditie van de Byrdland Geological Carbon Sequestration Company die in de zomer van 2118-19 onderzoek deed naar mogelijke locaties voor koolstofopslag onder het Rockefeller Plateau op Mary Byrdland. Ze behoorde tot de eerste generatie onderzoekers die permanent op Antarctica werkte.

MarketingMark by Oracle

Tekst- en beeldgeneratiesoftware MarketingMark by Oracle. Geschikt voor het schrijven van scripten van reclame en infomercials voor netvlies-implantaten.

Mel Rubel

Zoon van Eddie Rubel, naar Marie Byrdland gekomen in 2090 en daarmee behorend tot de eerste onofficiële Inuïtkolonisten. Kortstondig getrouwd met Alicia Akunialuk.

Michelle Minehouce

Mircobioloog en bacterioloog, ontdekker en naamgever van de Clostridium Minehoucus-bacterie. Ontdekte de bacterie in 2115.

Miyuki de Zoet

Hoofdingenieur van ComHub, het bedrijf dat bekend staat als het 'Centrale Zenuwstelsel van Antarctica' en belangrijkste knooppunt voor communicatie tussen Antarctische netwerkimplantaten.

Mohamed Brinkers

Mohamed (Mo) Brinkers, 32. Hij is daglicht-realisator en werkt voor Bio Engineering International. De man met zijn vingers aan de knoppen van het parabolisch daglicht. Als wetenschapper zoekt hij met zijn team naar de optimale manier om zoet smeltwater op te slaan.

Morgan Quirke

Een jonge Londenaar die zich samen met honderden stadsgenoten op Marie Byrdland vestigde nadat de al meermaals verhoogde dijken van de Theems het in de stormachtige herfst van 2142 finaal hadden begeven. Ze voelt zich ontheemd en heeft moeite met de aanpassing aan het onherbergzame landschap. Ze houdt een dagboek bij over haar ervaringen in een poging haar wereld opnieuw aan elkaar te naaien.

Nadezhda Krimova

Nadezhda Krimova (2104- ?) is archeoloog. Voordat ze als expeditieleider naar Antarctica trok maakte ze furore in Alaska en in de Noord-Siberische archipel.

Neil Clover

Neil Clover is marketingmedewerker en tone of voice manager, voor archiefbedrijf DNA Storage Solutions (DNA SS) ontwikkelde hij de zintuigelijke welkomstervaring voor hun encyclopedie Antarctica.

Pablo Poljakov

Teamleider voor Taskforce internationale acquisitie voor Spectral Solutions International.

Pia Aft

Pia Aft (2199) is zelfstandig reporter en schrijf onder andere voor de Humboldt Courier en LIVE! Ze is CRISPR-ingenieur en historicus en studeerde aan de atheistische universiteit van New Melbourne.

Roya Roshanfekr

Roya Roshanfekr was filosoof en metafysicus. Samen met een groot collectief van Eilanders heeft ze op 8 januari 2134 de Edalat Academie opgericht op Antarctica. De filosofie die ze daar onderwees had als doel de mensen te bewegen altijd zelf en altijd kritisch te denken, zonder conformisme maar met een bescheidenheid die erop wijst dat men ook altijd kritisch blijft ten opzichte van de eigen meningen en eerder verkregen inzichten. Dit allemaal met als uiteindelijk doel continu in solidaire gemeenschap met ieder ander een rechtvaardige wereld te scheppen waarin gelijkwaardigheid onder mensen en verbondenheid met de natuur de belangrijkste criteria voor elk handelen zijn. Haar colleges werden bezocht door jong en oud, door belangrijke en onbelangrijke mensen.

Vanaf het moment dat Antarctica in het handbereik kwam van de westerse mens die zich dit nieuwe continent door kolonialisme wilde toe-eigenen, vocht Roshanfekr voor een plek aan de tafel waar de belangrijkste besluiten werden genomen, om te voorkomen dat het verleden samenvalt met de toekomst – waardoor er nooit een open toekomst zal zijn. Dat is haar gelukt. In een reeks intense colleges en seminars ontvouwde ze haar gedachtegangen die lieten zien hoe kolonialisme, neoliberalisme en het patriarchaat niet de orde kunnen zijn om een samenleving te organiseren. Haar inzichten hebben uiteindelijk het collectieve besluit over de manier waarop de Nieuwe Antarctische Wereld bevolkt zou worden fundamenteel geïnformeerd. Mede daardoor was het mogelijk de Nieuwe Wereld een volledig nieuw begin voor al het leven op
aarde te laten zijn. Volledig nieuw, omdat de manier waarop de samenleving voortaan werd georganiseerd volledig buiten de systemen van kolonialisme, neoliberalisme en het patriarchaat stond. Dat verleden werd definitief afgesloten.

Tot op de dag van vandaag worden Roshanfekrs inzichten, visie en leer gelezen en meegegeven aan generaties nieuwe mensen die gelukkig nog steeds geboren worden op aarde.

Selenius Olao

Selenius Olao (Atafu, 20 juni 2100 – Nieuw Tonga, 20 juni 2180) was een Antarctisch dichter, toneelschrijver en performance-artiest. Zijn beroemdste stukken zijn Keizer van de acht Nachtpinguïns, Het Smele-diner en zijn performance Tokelau, waar ben je nou? Bij deze laatste performance, die hij uitvoerde op zijn tachtigste verjaardag, verdween de kunstenaar. Hij daalde zonder perslucht af naar de zeebodem om te kijken of zijn thuisatol daar misschien gebleven was, maar kwam niet meer boven. Zijn lichaam is nooit teruggevonden.

Solveig Jacobson

Solveig Jacobsen (Nieuw Tonga, 2220) is socioloog. Ze promoveerde op een onderzoek naar de raakvlakken in het respectievelijk biologische en politieke discours rondom exoten (of ‘invasive species’) en migranten in de periode 1950-2140. Momenteel werkt ze als post-doc aan het Katholiek College. Haar huidige onderzoek richt zich op een nuancering van Eilanderschap als culturele identiteit.

Terr C. Larsen

Terr C. Larsen, afstammeling van Deense vluchtelingen die begin 22ste eeuw vanaf de Duitse Eilanden naar Antarctica kwamen, politiek adviseur voor verschillende Antarctische progressieve coalities. Vooral bekend als verliezend presidentskandidaat in het jaar 2198 toen hij eindelijk achter de politieke coulissen vandaan kwam en het opnam tegen Zoltan Slat.

Transcriptor

Plugin: persoonlijke geschiedverzamelaar voor het netwerk-implantaat x DNA Storage Solutions.

Vlinguïna King

Vlinguïna King (2205 – 2235) was een activist voor de rechten van pinguïns, transvlinders, kunstmatige intelligentie en alle zelfbewuste levensvormen waarop het begrip humaniteit volgens de mensheid niet van toepassing is. Ze groeide op in het pinguïngetto in het riool van Mofou, als dochter van Kkees King en Vlincent. De genocide op de inwoners van het riool van Mofou van 2235 heeft zij niet overleefd. Haar dagboek is bewaard gebleven.

Werknemer KP39

Werknemer KP39, oorspronkelijk een Eilander genaamd Kanoa, heeft wachtdienst in het voor de donkere maanden gesloten Penguin World. Hij moet de bassins verschonen en worstelt met een depressie.

Zoltan Slat

Prominent en invloedrijk Antarctisch politicus, president van de Antarctische republiek vanaf 2190 tot 2208. Slat was lange tijd de laatste menselijke president van Antarctica .

Zosia Swierczek

Jurist en professor aan het Katholiek College en later het Nieuw Instituut, auteur van het standaardwerk over Non-humaan recht.

Éric Vaye

Laat drieëntwintigste-eeuwse romancier en essayist. Hoewel het concept van een beroemde romanschrijver eigenlijk gedurende de hele tweeëntwintigste eeuw en de eerste helft van de drieëntwintigste eeuw ondenkbaar was, zorgde zijn eerste roman De Prijs voor grote opschudding in opmerkelijk brede kring. Zijn essay Contra Antarctische Decadentie luidde het begin van het inter-planetoïdisch realisme in.